- Est. 1990 -

Moja kuharska pot

Vse se je začelo s cmoki….

1990
Babičini cmoki
Pripravil sem svojo prvo kuharsko mojstrovino pod budnim očesom babice.
1997
Razsvetljenje
Počitniško delo sem opravljal v kuhinji in spoznal, da je to poklic, ki ga želim opravljati v prihodnosti.
2012
Ljubezen gre skozi želodec
Zgodila se je Gostilna išče šefa in moje življenje se je obrnilo na glavo. Spoznal sem ljubezen svojega življenja.
2013
Tejani
Teja in Jani sva postala Tejani. Podala sva se na skupno pot, tako zasebno, kot tudi poslovno.
2020
Back to basics
Ker enostavno ne morem brez ustvarjanja novih receptov, se vračam nazaj med lonce in za vas ustvarim SIMPL KUHNO.
Play Video
- simpl cool -

Moje ime je Jani in...

Jani Jugovic Simplkuhna kot otrok

Babičini cmoki…

Vse se je začelo leta 1990, ko sem prvič pomagal babici pri pripravi “češpljevih” cmokov. Že takrat sem se zaljubil v kuharijo. Ker pa je tudi moj oče kuhar in je že od nekdaj človek po katerem se zgledujem, je bilo kuhanje že nekako zapisano v genih.

Simplkuhna Jani jugovic aka Cool Foter

Razsvetljenje

Spominjam se, ko sem pri 14ih letih prvič gledal Jamie Oliver-ja v njegovi kuharski oddaji. Bil sem noro navdušen nad njegovo kuhinjo, njegovim razlaganjem receptov in vsemi novimi sestavinami. Takrat sem tudi skreiral svoj prvi recept, pire krompir z baziliko. Dodal sem toliko bazilike, da je bilo praktično NEužitno, hehehe. Tisto poletje sem tudi prvič, čez počitnice, delal v profesionalni kuhinji. 

Začel sem v pomivalnici, počasi prilezel v pripravljalnico in občudoval kuharje, ki so nasproti mene mešali velike lonce in pekli steak-e. V mojih očeh so bili kot bogovi in komaj sem čakal dan, ko bom lahko zasedel njihovo mesto. Počasi sem napredoval in pri svojih 16ih letih postal pravi kuhar. Pri 18ih pa sem postal vodja kuhinje in v tem poklicu vztrajal vse do svojega 29. tega leta. Potem pa…

Simplkuhna Jani jugovic aka Cool Foter
Jani Jugovic in Teja Jugovic aka Cool foter in Cool mamacita Gostilna išče šefa

Ljubezen gre skozi želodec

… potem pa se je leta 2012 zgodila resničnostna oddaja Gostilna išče šefa in usodno srečanje z mojo Tejo. V gostilno sem se prijavil, ker sem na nek način potreboval potrditev, da znam kuhati in da znam ustvarjati nove recepte. A, ko sem spoznal njo, je vse ostalo postalo nepomembno. 

Dobil sem jo, mojo Tejo. Mirne vesti lahko rečem, da sem bil jaz tisti, ki sem dobil glavno nagrado. Teja mi je dala vse tisto kar mi je manjkalo. Z njo ob strani je postalo vse enostavno in nič nemogoče. Zato sva …

Jani Jugovic in Teja Jugovic aka Cool foter in Cool mamacita

Tejani

… Zato sva leta 2013 odprla podjetje Tejani. Teja in Jani, a štekaš :). Odprla sva tudi večnamenski prostor, kjer sva imela kuharske tečaje za otroke in odrasle, kulinarične prireditve, seminarje kot tudi dekliščine, rojstnodnevne zabave ipd. 

Kmalu zatem so se začela odpirati poslovna sodelovanja z različnimi podjetji, za katere sva pisala recepte, snemala in organizirala različne prireditve itd.. Tejani je najin prvi otrok in nanj sva hudičevo ponosna.

Jani Jugovic in Teja Jugovic aka Cool foter in Cool mamacita
Jani Jugovic in Teja Jugovic aka Cool foter in Cool mamacita z Taj, Sia, Inaj

Back to basics

Zadnje 3 leta sem svojo kuharsko ustvarjanje nekoliko zanemaril. Poleg sina Taja, ki ga imam iz prejšnjega zakona, sva s Tejo dobila še dve energijski bombici, hčerko Sio in sina Inaja, začel sem z vloganjem in za kuharsko ustvarjanje je enostavno zmanjkalo časa. Mi je pa ta del vedno manjkal. In ko sedaj razmišljam o vsem skupaj, vedno bolj ugotavljam, da sem le čakal na tisti pravi trenutek, na SIMPL KUHNO. 

V moji glavi je ideja  nastajala lep čas in nikoli ni bila dovolj dobra. Vedno je nekaj manjkalo. Do danes. S ponosom in gotovostjo trdim, da sem končno našel vse sestavine, ki sem jih iskal, da najbl simpl kuhna ever lahko zaživi. To niso zgolj še eni recepti, katerim boste slepo sledili. S pomočjo mene, mojih receptov, nasvetov ter usmeritev in ne nazadnje vseh zakaj-zatojev, boste lahko tudi sami ustvarjali čisto svoje simpl recepte.