Piškotki

Kaj je piškotek?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. 

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Spletno mesto uporablja piškotke, ki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo, analizo spletne strani in možnost ciljnega targetiranja na spletu. 

Iz spodnje tabele je razvidno, katere piškotke uporabljamo, kakšna je njihova veljavnost in kakšen je njihov namen:

Ime piškotka

Veljavnost

Namen

G_ENABLED_IDPS 

Trajni

Prepozna posameznega obiskovalca in sledi njegovim sejam na spletni strani

vuid

Trajni

Zbira podatke o obiskih uporabnikov na spletnem mestu, na primer o tem, katere strani so bile obiskane. 

G_ENABLED_IDPS

Trajni

Uporablja se za varnostno prijavo na spletno mesto z Googlovim računom. 

SESS#

Trajni

Ohranjena stanja uporabnikov med zahtevami strani

wc_cart_hash_# 

Trajni

Potrebno za funkcionalnost nakupovalne košarice na spletnem mestu.

__stripe_mid 

 

Trajni (1leto)

Ta piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletnem mestu. Storitev ponuja Stripe.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja podatkov o kreditni kartici.

 

__stripe_sid

Trajni (1 dan)

Ta piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletnem mestu. Storitev zagotavlja Stripe.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja podatkov o kreditni kartici.

 

https://q.stripe.com/ 

 

Sejni

Ta piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletnem mestu. Storitev ponuja Stripe.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja podatkov o kreditni kartici.

moove_gdpr_popup

Trajni

Ko je ta piškotek omogočen, se ti piškotki uporabljajo za shranjevanje nastavitev piškotkov.

_gid

Trajni

Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani

 

_ga

Trajni

Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani

 

Nastavitve piškotkov

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina brskalnikov vam omogoča zavrnitev uporabe piškotkov in izbris piškotkov. Način, kako lahko to storite, je odvisen tako od vrste brskalnika, kakor tudi od verzije posameznega brskalnika. Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Firefox

Chrome

Internet Explorer

Opera

Safari

Preprečitev vseh piškotkov ima lahko negativen vpliv na uporabnost naše spletne strani. Če preprečite piškotke, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti naše spletne strani.