Recipes

Musaka

Moja najljubša jed iz otroštva je….

 

Shrani recept
Čas kuhanja:
30 Minut
Težavnost:
Prehranske navade:
Primerno za:

Sestavine:

  • 500 g mlete govedine
  • 6 krompirjev
  • 1/2 bučke
  • 1 jušna žlica paradižnikove mezge
  • 1 jušna žlica sladke paprike
  • 2 jajca
  • 250 g kisle smetane
  • 1 dl sladke smetane
  • Sol, poper in olivno olje

Priprava:

1.

Krompir olupimo in naribamo na tanke rezine.

2.

Ponev segrejemo, dodamo olivno olje in na hitro prepražimo meso. Solimo ter dodamo paradižnikovo mezgo, papriko in zalijemo z 1 dl vode. Zavremo in odstavimo.

3.

V naoljen pekač zlagamo plasti krompirja in mesa. Po vrhu polijemo z mešanico jajc, sladke in kisle smetane.

4.

Pečemo 45 minut pri 189 C.

Komentarji (3)

andrsmrk5@gmail.com
9. oktobra, 2021

Zanima me zakaj je treba krompir sprat z vodo, a ne grejo ven vse hranilne snovi pa to?
Dobra za p…… drgac.
Lp
Andreja

Aljaz Rozin
20. oktobra, 2021

Krompir speremo pod tekočo vodo, da se znebimo odvečnega škroba..

Andreja Cergol
29. septembra, 2022

Meso brez cebule in cesna?!

Napiši komentar

Zadnji recepti
Musaka 11. junija, 2021
Sirniki 20. aprila, 2021
Čičerips 7. aprila, 2021
Grahova juha s čemažem 7. aprila, 2021